طرز تهیه براونی شکلاتی خانگی؛ نرم، مرطوب و خوشمزه
براونی (Brownie) یکی از محبوبترین دسرهای شکلاتی در سراسر دنیاست. این کیک-شیرینی جذاب با بافتی فشرده، مرطوب و طعمی غنی از شکلات، مناسب مهمانیها، عصرانه و حتی کنار قهوه صبحگاهی است. تهیه براونی در خانه سادهتر از آن چیزی است که فکر میکنید، به شرطی که مراحل را بهدرستی دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه براونی شکلاتی
مواد | مقدار |
---|---|
شکلات تختهای تلخ یا نیمهشیرین | ۱۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۳/۴ پیمانه |
تخممرغ | ۲ عدد |
آرد سفید | ۱/۲ پیمانه |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
گردو خردشده یا شکلات چیپسی (اختیاری) | ۱/۴ پیمانه |
طرز تهیه براونی شکلاتی مرحله به مرحله
۱. آمادهسازی اولیه
-
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم و روشن کنید.
-
قالب مورد نظر (معمولاً قالب مربع یا مستطیل) را با کاغذ روغنی بپوشانید یا چرب و آردپاشی کنید.
۲. ذوب کردن شکلات و کره
-
شکلات و کره را در یک ظرف مقاوم به حرارت روی بخار آب (روش بنماری) یا در مایکروویو ذوب کنید.
-
هم بزنید تا یکدست شود و بگذارید کمی خنک شود.
۳. مخلوطکردن تخممرغ و شکر
-
در یک کاسه، تخممرغها، شکر و وانیل را با همزن دستی یا برقی بزنید تا مخلوط روشن و یکدست شود.
۴. ترکیب مواد خشک
-
آرد، پودر کاکائو و نمک را با هم الک کنید.
۵. ترکیب همه مواد
-
شکلات ذوبشده را به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کنید.
-
سپس مواد خشک را اضافه کرده و بهآرامی مخلوط کنید.
-
در صورت تمایل، گردو یا چیپس شکلات را در این مرحله اضافه کنید.
۶. پخت براونی
-
مایه براونی را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.
-
قالب را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا فقط وسط براونی کمی نرم باشد (زیاد پختن باعث خشکی آن میشود).
-
برای امتحان: خلالدندان را در وسط براونی فرو کنید؛ باید با کمی خرده کیک مرطوب بیرون بیاید.
۷. خنککردن و برش
-
پس از پخت، اجازه دهید براونی در قالب کاملاً خنک شود.
-
سپس آن را برش زده و سرو کنید.
نکات مهم برای یک براونی عالی
-
براونی پختهشده نباید کاملاً خشک باشد. بافت آن باید مرطوب و کمی چسبناک بماند.
-
شکلات با کیفیت بالا تاثیر زیادی در طعم نهایی دارد.
-
اگر براونی را در یخچال قرار دهید، بافت آن متراکمتر و شکلاتیتر میشود.
-
برای براونی فانتزی، میتوانید روی آن سس شکلات، پودر قند، یا بستنی وانیلی سرو کنید.
انواع براونی پرطرفدار و خوشمزه
1. براونی کلاسیک شکلاتی
همان براونی اصلی با بافت مرطوب، شکلات تلخ، و طعمی غنی. پایهی تمام براونیها محسوب میشود.
2. فاج براونی (Fudge Brownie)
بافت بسیار مرطوب و چسبناکتر از براونی معمولی دارد. میزان شکلات و کره در این نوع بیشتر است و بیشتر شبیه شکلات آبشده است تا کیک.
3. کیکی براونی (Cakey Brownie)
این نوع سبکتر، پفدارتر و خشکتر از براونی فاج است. میزان آرد و تخممرغ در آن بیشتر است و بافتی شبیه کیک شکلاتی دارد.
4. براونی با گردو یا مغزها
در این نوع، گردو، بادام یا فندق خردشده به مواد افزوده میشود که علاوهبر طعم خوب، بافت براونی را هم جذابتر میکند.
5. براونی شکلات سفید (Blondie)
نسخهای از براونی که بهجای شکلات تیره از شکلات سفید و شکر قهوهای در آن استفاده میشود. رنگ آن طلایی روشن است و طعمی کاراملی دارد.
6. براونی با پنیر خامهای (Cheesecake Brownie)
ترکیبی از براونی شکلاتی و لایهای از پنیر خامهای که روی آن ماربل یا موجدار میشود. بافتی خامهای و شکلاتی در کنار هم دارد.
7. براونی با شکلات چیپسی
داخل مواد براونی از شکلات چیپسی استفاده میشود که هنگام پخت، تکههای شکلاتی در بافت کیک باقی میماند و حس شکلات ذوبشده را میدهد.
8. براونی نعنایی (Mint Brownie)
در این نوع، اسانس نعناع یا لایهای از کرم نعنایی به براونی اضافه میشود. طعم شکلات و نعناع ترکیب جذابی برای عاشقان طعمهای خاص است.
9. براونی بدون گلوتن
با آرد بادام یا آرد نارگیل تهیه میشود تا افراد حساس به گلوتن هم بتوانند از طعم براونی لذت ببرند.
10. براونی بدون شکر یا رژیمی
با استفاده از شیرینکنندههای طبیعی (مثل استویا یا شیره خرما) و آردهای جایگزین، براونی برای رژیمهای کمکالری یا دیابتیها تهیه میشود.
11. براونی با کره بادامزمینی
ترکیبی از شکلات و کره بادامزمینی که به صورت ماربل (موجی) روی براونی قرار میگیرد. این نوع طعم غنی و متفاوتی دارد.
12. براونی با توتفرنگی یا میوههای قرمز
در این مدل، میوههای تازه یا خشک داخل یا روی براونی قرار میگیرند. طعمی ترش و شیرین در کنار شکلات تلخ به وجود میآورد.