آشپزی و تغذیه

طرز تهیه مرغ شکم‌ پر مجلسی و خوشمزه به روش رستورانی

طرز تهیه مرغ شکم پر رستورانی

آموزش کامل پخت مرغ شکم‌پر با سبزیجات و رب انار

مرغ شکم‌پر یکی از غذاهای مجلسی و محبوب ایرانی است که در مهمانی‌ها و مراسم ویژه جایگاه خاصی دارد. این غذا در بیشتر شهرهای ایران با روشی مشابه تهیه می‌شود، اما مواد داخل شکم مرغ و ادویه‌های آن می‌تواند متناسب با ذائقه هر منطقه متفاوت باشد.

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر برای ۴ نفر

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

  • مرغ متوسط: ۱ عدد
  • سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، شنبلیله، پونه): ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • مغز گردو: نصف لیوان
  • سیر: ۳ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۵ قاشق غذاخوری
  • کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه، روغن و زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت مرغ شکم‌پر خوشمزه

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

مرحله اول:
پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.

مرحله دوم:
سبزیجات معطر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن‌ها تبخیر و رنگشان کمی تیره شود.

مرحله سوم:
گردو خرد شده، کشمش، زرشک، ۲ حبه سیر ریز شده و زعفران دم کرده را بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم:
رب گوجه، رب انار و آب لیمو ترش را اضافه کرده و در صورت تمایل آلو بخارا یا ادویه دلخواه بیفزایید. ۵ دقیقه دیگر تفت داده و از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم:

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی
مرغ را تمیز کنید و پوست آن را جدا نکنید. سیر باقی‌مانده را رنده کرده و با نمک، فلفل سیاه، دارچین و ادویه دلخواه مخلوط کنید و به تمام سطح داخلی و خارجی مرغ بمالید.

مرحله ششم:
مواد داخل شکم را در مرغ قرار دهید و با فویل ضخیم بپیچید. برای روش ذغالی، مرغ را ۴۰ دقیقه زیر و روی ذغال بپزید.

مرحله هفتم:
برای پخت در فر، مرغ را روی سبزیجاتی مثل هویج، سیب‌زمینی و پیاز قرار داده و با نصف استکان آب، ۲:۳۰ تا ۴ ساعت در فر ۱۸۰ درجه بپزید.

مرحله هشتم:
در روش قابلمه‌ای، مرغ را روی سبزیجات و کمی آب قرار داده، درب قابلمه را بسته و ۲ ساعت بپزید. در پایان برای طعم و رنگ بهتر، مخلوط کره و زعفران روی مرغ بمالید.

نکات طلایی برای مرغ شکم‌پر مجلسی

  • استفاده از سبزیجات تازه عطر غذا را چند برابر می‌کند.
  • زعفران دم کرده و کره ذوب شده، رنگ و طعم مرغ را بی‌نظیر می‌کند.
  • مواد داخل شکم را می‌توانید بسته به ذائقه تغییر دهید.

اگر به دنبال ایده‌های بیشتری برای تهیه غذاهای متنوع با مرغ هستید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب انواع غذا با مرغ را بخوانید و با ده‌ها دستور خوشمزه آشنا شوید

بروزترین کانال آهنگ ایرانی
  • ورود به کانال تلگرام
تبلیغ کسب‌وکار شما در این صفحه!

نمایش کسب و کار شما در این صفحه به همراه دریافت لینک فالو برای بهبود سئو سایت تان. برای مشاوره و رزرو روی لینک زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *