آشپزی و تغذیه

طرز تهیه ماکارونی با سویا و گوشت / محبوب ترین طرز پخت ماکارونی

ماکارونی

🍝 طرز تهیه ماکارونی با سویا

🧂 مواد لازم برای ۴ نفر

 

ماده مقدار
ماکارونی (فرمی یا رشته‌ای) ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
سویا ۱ لیوان
پیاز ۱ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
ادویه پاپریکا ½ قاشق چای‌خوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری (برای پخت سویا)
فلفل دلمه‌ای و قارچ دلخواه
پودر کاری یا ادویه ماکارونی دلخواه

👨‍🍳 مراحل تهیه ماکارونی با سویا

۱. آماده‌کردن سویا (نکته خوشمزه‌اش اینجاست!)

  • سویا رو توی یه کاسه یا قابلمه با آب داغ بریز.

  • بهش ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کن.

  • بذار حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بمونه تا حسابی خیس بخوره.

  • بعد با دست فشار بده تا آب اضافیش گرفته بشه.

  • این روش هم بوی سویا رو می‌گیره، هم یه طعم ترش و خوشمزه بهش میده 😋

۲. درست کردن مایه ماکارونی

  1. پیاز رو نگینی خرد کن و با روغن تفت بده تا طلایی بشه.

  2. سویای آب‌گرفته رو اضافه کن و حدود ۵ دقیقه با پیاز تفت بده.

  3. رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کن و خوب تفت بده تا بوی خامی رب گرفته بشه.

  4. ادویه‌ها رو اضافه کن:

    • نمک، فلفل، زردچوبه

    • ادویه پاپریکا (برای عطر و طعم عالی)

    • اگه دوست داشتی، پودر کاری یا ادویه ماکارونی هم بریز.

  5. قارچ و فلفل دلمه‌ای رو هم اگه دوست داری اضافه کن و کمی تفت بده.

۳. پخت ماکارونی

  1. توی یه قابلمه دیگه آب رو بذار بجوشه.

  2. کمی نمک و روغن بریز و ماکارونی رو اضافه کن.

  3. حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه که نرم شد، آبکشش کن.

۴. دم کردن نهایی

  • ته قابلمه یه کم روغن بریز و ته‌دیگ دلخواه (مثلاً نون لواش یا سیب‌زمینی حلقه‌ای) بچین.

  • لایه‌لایه ماکارونی و مایه سویا بریز.

  • در قابلمه رو بذار و حدود ۳۰ دقیقه با شعله کم دم کن.


✅ نکات طلایی ماکارونی با سویا

  • آبلیمو توی پخت سویا معجزه می‌کنه، حتماً امتحانش کن.

  • ادویه پاپریکا بوی فوق‌العاده‌ای به غذا می‌ده، از دستش نده.

  • برای تنوع بیشتر می‌تونی ذرت یا زیتون هم اضافه کنی.

  • اگه دوست داری طعم نزدیک به گوشت بگیره، کمی سویا رو تو غذاساز خرد کن تا بافتش نرم‌تر بشه.

 

 

 


🍝 طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده

🧂 مواد لازم برای ۴ نفر

 

ماده مقدار
ماکارونی ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
فلفل دلمه‌ای، قارچ دلخواه
دارچین یا ادویه ماکارونی دلخواه

👨‍🍳 مراحل تهیه ماکارونی با گوشت

۱. درست کردن مایه گوشتی

  1. پیاز رو خرد کن و تو روغن تفت بده تا طلایی شه.

  2. گوشت چرخ‌کرده رو اضافه کن و خوب تفت بده تا آبش کشیده بشه و تغییر رنگ بده.

  3. نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین یا ادویه ماکارونی بریز.

  4. رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کن و تفت بده تا رنگ بگیره.

  5. قارچ و فلفل دلمه‌ای رو هم در صورت تمایل اضافه کن و چند دقیقه تفت بده.

۲. پخت ماکارونی

  • مثل روش قبل: آب جوش، نمک، روغن، ماکارونی → بعد از ۷ تا ۱۰ دقیقه → آبکش کن.

۳. دم‌گذاری نهایی

  • ته‌دیگ بچین (نان یا سیب‌زمینی).

  • لایه‌لایه ماکارونی و مایه گوشتی بریز.

  • در قابلمه رو بذار و ۳۰ دقیقه با شعله کم دم کن.


✅ نکات حرفه‌ای برای ماکارونی گوشتی

  • یه کوچولو دارچین داخل گوشت بریزی، طعم خیلی خاصی بهش میده.

  • اگر طعم تند دوست داری، فلفل قرمز یا سس فلفل یادت نره.

  • کمی کره موقع دم گذاشتن، باعث میشه ماکارونی خیلی خوش‌عطرتر و نرم‌تر بشه.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *