چرا فلافل خونگی بهتره؟
فلافل یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در بین خانوادههای ایرانیه که طعم خاص و خوشعطری داره. خیلی از ما این غذا رو از بیرون تهیه میکنیم، ولی واقعیت اینه که درست کردن فلافل توی خونه، مزایای زیادی داره. اول از همه، خیالت راحته که از نخود تازه، سبزیجات تمیز و ادویههای باکیفیت استفاده میکنی. دوم اینکه میتونی مطمئن باشی روغنی که توش فلافل سرخ میشه، سالم و تازهست. در حالی که در بعضی فستفودها، استفادهی مکرر از روغن باعث کاهش کیفیت غذا میشه.
از طرف دیگه، فلافل خونگی بهداشتیتره و میتونی طبق ذائقهی خودت میزان ادویه یا تندی غذا رو تنظیم کنی. اگه دنبال یه غذای گیاهی، خوشمزه، و اقتصادی هستی که هم بچهها و هم بزرگترها عاشقشن، فلافل خونگی انتخاب خیلی خوبیه.
🥣 مواد لازم برای تهیه فلافل خانگی (برای ۴ نفر):
-
نخود خام: ۲ پیمانه
-
پیاز: ۱ عدد متوسط
-
سیر: ۲ تا ۳ حبه
-
جعفری تازه: نصف پیمانه
-
گشنیز تازه (اختیاری): نصف پیمانه
-
تخممرغ: ۱ عدد (در صورت نیاز)
-
بکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
-
نمک، فلفل سیاه، زیره، پودر تخم گشنیز، فلفل قرمز: به مقدار لازم
-
روغن برای سرخ کردن: به مقدار کافی
🥄 مراحل آمادهسازی فلافل:
۱. خیسکردن نخود برای گرفتن نفخ
نخود رو حداقل ۲۴ ساعت در آب زیاد بخیسانید. در این مدت، حداقل ۳ بار آب نخود رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه و هضمش راحتتر شه. همچنین این کار باعث میشه نخود موقع چرخکردن بهتر خرد بشه و فلافل پفدارتر و خوشخوراکتری داشته باشید.
۲. چرخکردن مواد بهصورت ریز و یکدست
نخود خیسخورده، پیاز، سیر، جعفری و گشنیز رو داخل چرخگوشت یا غذاساز بریزید. مواد رو ۳ بار چرخ کنید تا کاملاً ریز و منسجم بشن. این مرحله خیلی مهمه چون باعث میشه فلافل موقع سرخ کردن وا نره و بافت لطیف و تردی پیدا کنه.
۳. افزودن ادویه و تخممرغ (در صورت نیاز)
به مخلوط چرخشده، ادویهها (نمک، فلفل، زیره، تخم گشنیز و… ) و بکینگپودر رو اضافه کنید. اگر دیدید مواد خیلی خشک یا خیلی شل هست، ۱ عدد تخممرغ بهش اضافه کنید تا انسجام بیشتری پیدا کنه. مواد رو خوب مخلوط کنید و حداقل یک ساعت در یخچال بذارید تا مزهها به خورد هم برن و خمیر کمی سفت بشه.
۴. سرخکردن فلافل در روغن داغ
در یک تابه گود روغن بریزید و بذارید کاملاً داغ بشه. با دست یا قالب مخصوص فلافل، از مواد گلولههایی درست کنید و در روغن داغ بندازید. هر طرف رو تا وقتی طلایی بشه سرخ کنید. روغن باید به اندازهای داغ باشه که فلافل خوب پف کنه اما نسوزه.
۵. گرفتن روغن اضافی و سرو
فلافلها رو بعد از سرخ شدن روی دستمال روغنگیر بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه. بعد اونها رو با نان، سبزی، ترشی، گوجهفرنگی و سس مخصوص فلافل سرو کنید. نوش جان!