طرز تهیه شاورما خانگی مثل سرآشپزهای لبنانی و ترکیهای
شاورما یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در کشورهای خاورمیانه مانند ترکیه و لبنان است که میتوان آن را با گوشت قرمز یا مرغ تهیه کرد. این غذا معمولاً در نان پیتا یا لواش سرو میشود و با سبزیجات و سس مخصوص، طعمی بینظیر پیدا میکند. در ادامه با طرز تهیه شاورما آشنا شوید.
مواد لازم برای 4 نفر:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ یا گوشت قرمز | ۶۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
ماست چکیده | ½ پیمانه |
سس مایونز | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۳ حبه |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش تازه | ۱ عدد |
نان پیتا یا لواش | ۴ عدد |
خیارشور | ۸ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
کاهو | ۴ برگ |
کره | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آویشن و پاپریکا | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شاورما
1. مرینیت کردن گوشت
پیاز را خلالی خرد کرده و در یک کاسه بریزید. دو حبه سیر رندهشده، آب لیمو ترش، ماست چکیده، روغن، نمک، فلفل، آویشن، پاپریکا و زردچوبه را اضافه کنید. گوشت یا مرغ را به صورت نواری نازک برش بزنید و به مواد بیفزایید. همه مواد را خوب با هم ترکیب کرده و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مزهدار شود.
2. پخت گوشت
پس از طعمدار شدن، گوشت را از مواد جدا کنید. در یک تابه، کره را ذوب کرده و گوشت را در آن تفت دهید تا کاملاً پخته و طلایی شود.
3. آمادهسازی سس
در یک کاسه، یک قاشق غذاخوری سس مایونز را با ۳ قاشق غذاخوری ماست چکیده و یک حبه سیر رندهشده مخلوط کنید تا یک سس خامهای و خوشطعم به دست آید.
4. پیچیدن شاورما
نانهای پیتا را روی سطح کار پهن کنید. مقداری رب انار روی نان بمالید. گوشت پختهشده را روی نان بریزید، سپس سس مخصوص را اضافه کنید. گوجهفرنگی، خیارشور و کاهوی خرد شده را نیز روی مواد بریزید. نانها را به شکل لقمهای رول کرده و آماده سرو کنید.
نکات پایانی:
میتوانید شاورما را همراه با سیبزمینی سرخکرده یا سالاد سرو کنید.
اگر به دنبال طعم دودیتر هستید، کمی زغال یا چوب دارچین در هنگام پخت کنار گوشت قرار دهید.
اگه بعد از یک وعده خوشمزه مثل شاورما هوس یه دسر شیرین کردید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه دونات خانگی رو هم امتحان کنید.