آشپزی و تغذیه

خوشمزه ترین دلمه فلفل که تا حالا نخوردید

طرز تهیه دلمه فلفل دلمه‌ای

دلمه فلفل یکی از خوشمزه‌ترین و شیک‌ترین غذاهای سنتی ایرانه که هم ظاهر زیبایی داره و هم عطر و طعم بی‌نظیری. ترکیب گوشت چرخ‌کرده، برنج، سبزی معطر و رب گوجه توی فلفل دلمه‌ای‌های رنگارنگ، یه غذای مجلسی و سالم رو می‌سازه که هم برای مهمونی‌ها عالیه هم برای یه شام خاص خونوادگی.


مواد لازم:

  • فلفل دلمه‌ای (رنگی یا سبز): ۴ تا ۶ عدد

  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

  • برنج: ۱ پیمانه

  • لپه: ½ پیمانه

  • پیاز: ۲ عدد متوسط

  • سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، مرزه، نعناع خشک): حدود ۲۰۰ گرم

  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، روغن: به مقدار لازم

  • آب‌غوره یا آب‌لیمو: ۲ قاشق غذاخوری (دلخواه برای طعم‌دار شدن سس)


طرز تهیه:

۱. آماده‌سازی مواد

  • برنج رو با کمی نمک نیم‌پز کن و آبکش کن.

  • لپه رو جداگانه بپز تا نرم بشه.

  • پیاز رو خرد کن و با کمی روغن تفت بده، بعد گوشت چرخ‌کرده رو اضافه کن، با نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین مزه‌دارش کن.

  • بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، رب گوجه رو اضافه کن و چند دقیقه تفت بده تا خامی رب گرفته بشه.

۲. آماده‌کردن مواد داخل دلمه

  • گوشت تفت‌داده‌شده رو با برنج، لپه و سبزی دلمه خردشده مخلوط کن.

  • اگه دوست داشتی، کمی آب‌لیمو یا آب‌غوره هم برای چاشنی اضافه کن.

۳. آماده‌کردن فلفل‌ها

  • سر فلفل دلمه‌ای‌ها رو برش بده و دونه‌هاش رو خالی کن.

  • با مواد آماده‌شده پرشون کن ولی خیلی فشرده نکن تا موقع پخت باز نشن.

  • در فلفل‌ها رو بذار سر جاشون.

۴. تهیه سس

  • کمی پیاز تفت بده، رب گوجه اضافه کن و با نمک و فلفل و آب‌غوره یا آب‌لیمو مزه‌دارش کن.

  • یک لیوان آب اضافه کن و بزار بجوشه.

۵. پخت نهایی

  • فلفل‌های پرشده رو داخل قابلمه بچین.

  • سس رو روشون بریز و در قابلمه رو ببند.

  • بذار با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزن تا کاملاً جا بیفتن.


✅ نکات مهم:

  • می‌تونی داخل فر هم بپزی؛ توی ظرف پیرکس بچین، روش فویل بکش و توی فر ۱۸۰ درجه حدود یک ساعت بپز.

  • فلفل دلمه‌ای قرمز و زرد شیرین‌ترن و ظاهر شیک‌تری هم دارن.

  • مواد داخل دلمه رو می‌تونی بسته به ذائقه تغییر بدی؛ مثلا با کشمش، گردو یا حتی رب انار طعم خاص‌تری بگیری.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *