بیوگرافی هنرمندان

بیوگرافی علیرضا خمسه

بیوگرافی علیرضا خمسه

علیرضا خمسه‌نیا (زادهٔ ۹ بهمن ۱۳۳۱ در تهران) بازیگر، فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان و مجری ایرانی است.

او فعالیت حرفه‌ای خود را در سینما از سال ۱۳۵۳ با فیلم جوجه فکلی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۰ با بازی در مرگ یزدگرد مجدداً جلوی دوربین رفت. خمسه در سال ۱۳۸۷ برای بازی در فیلم بیست موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد. همچنین او در پنج فصل از مجموعهٔ تلویزیونی پایتخت (۱۳۸۹–۱۳۹۷) در نقش باباپنجعلی به ایفای نقش پرداخت.

بیوگرافی علیرضا خمسه

علیرضا خمسه در تهران متولد شد. او فارغ‌التحصیل رشته روان‌شناسی از دانشگاه شهید بهشتی است. در سال ۱۳۵۷ برای ادامهٔ تحصیل به فرانسه رفت و به مدت یک‌سال و نیم در مدرسه ون‌سن، آتلیه اگوستوبوال و آتلیه سیته یونیورسیته پاریس، دوره‌هایی در زمینهٔ پانتومیم، حرکات بدنی و بازیگری گذراند. پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۵۹، در سال ۱۳۶۰ در فیلم مرگ یزدگرد جلوی دوربین رفت.

وی با توجه به چهرهٔ منحصر‌به‌فرد، تسلط بر میمیک صورت، نرمی حرکات بدنی و توانایی بالایش در اجرای نقش‌های طنز، مورد توجه کارگردانان سینمای کمدی قرار گرفت. پس از بازی در فیلم مرگ یزدگرد، وارد تلویزیون شد و در برنامه‌هایی مانند نوروزنامه، هوشی و موشی، بورزید و بخندید، حواستو جمع کن و نگاه سوم به اجرای نمایش‌های طنز پرداخت.

در سال ۱۳۶۷ با بازی در فیلم روز باشکوه به کارگردانی کیانوش عیاری در کنار بازیگرانی چون علی نصیریان، ایرج طهماسب و گوهر خیراندیش ظاهر شد. همچنین در همین سال با بازی در مجموعه تلویزیونی هوشیار و بیدار به محبوبیت چشم‌گیری در میان مخاطبان دست یافت.

وی در همان سال در فیلم لنگرگاه به کارگردانی کیومرث پوراحمد نقش‌آفرینی کرد. در این فیلم، خمسه در نقش حمزه، نگهبان مسافرخانه‌ای در بندرعباس ظاهر شد که پناهگاه دو نوجوان فراری بود.

در سال ۱۳۶۹، در فیلم آپارتمان شماره ۱۳ به کارگردانی یدالله صمدی نقش‌آفرینی کرد و با بازی روان و لهجه کرمانی، موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر از جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ‌یانگ در سال ۱۹۹۲ شد. این فیلم در جشنواره فجر نامزد دریافت ۷ سیمرغ و برنده ۲ سیمرغ شد.

در سال ۱۳۷۲، در فیلم من زمین را دوست دارم به کارگردانی ابوالحسن داوودی نقش مردی فضایی با گریمی متفاوت را ایفا کرد. بازی متفاوت خمسه و جلوه‌های ویژه فیلم، با استقبال خوبی از سوی تماشاگران مواجه شد. در همان سال، در فیلم حادثه‌ای چشم شیطان به کارگردانی حسن هدایت بازی کرد. بازی درخشان او در این فیلم، نامزدی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را برایش به ارمغان آورد. این فیلم در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر، نامزد ۵ سیمرغ و برنده ۳ سیمرغ شد.

در همان سال، مجموعه بشین، پاشو، بخند را برای گروه کودک و نوجوان شبکه دو کارگردانی کرد و در سال ۱۳۷۸ نیز در مجموعه تلویزیونی می‌گی نه؟ نگاه کن! حضور یافت.

در سال ۱۳۸۷، با بازی در فیلم بیست بار دیگر توانایی خود در نقش‌های جدی را به نمایش گذاشت و برای این نقش، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *