طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای
دلمه فلفل یکی از خوشمزهترین و شیکترین غذاهای سنتی ایرانه که هم ظاهر زیبایی داره و هم عطر و طعم بینظیری. ترکیب گوشت چرخکرده، برنج، سبزی معطر و رب گوجه توی فلفل دلمهایهای رنگارنگ، یه غذای مجلسی و سالم رو میسازه که هم برای مهمونیها عالیه هم برای یه شام خاص خونوادگی.
مواد لازم:
- 
فلفل دلمهای (رنگی یا سبز): ۴ تا ۶ عدد
 - 
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
 - 
برنج: ۱ پیمانه
 - 
لپه: ½ پیمانه
 - 
پیاز: ۲ عدد متوسط
 - 
سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، مرزه، نعناع خشک): حدود ۲۰۰ گرم
 - 
رب گوجهفرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
 - 
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، روغن: به مقدار لازم
 - 
آبغوره یا آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری (دلخواه برای طعمدار شدن سس)
 
طرز تهیه:
۱. آمادهسازی مواد
- 
برنج رو با کمی نمک نیمپز کن و آبکش کن.
 - 
لپه رو جداگانه بپز تا نرم بشه.
 - 
پیاز رو خرد کن و با کمی روغن تفت بده، بعد گوشت چرخکرده رو اضافه کن، با نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین مزهدارش کن.
 - 
بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، رب گوجه رو اضافه کن و چند دقیقه تفت بده تا خامی رب گرفته بشه.
 
۲. آمادهکردن مواد داخل دلمه
- 
گوشت تفتدادهشده رو با برنج، لپه و سبزی دلمه خردشده مخلوط کن.
 - 
اگه دوست داشتی، کمی آبلیمو یا آبغوره هم برای چاشنی اضافه کن.
 
۳. آمادهکردن فلفلها
- 
سر فلفل دلمهایها رو برش بده و دونههاش رو خالی کن.
 - 
با مواد آمادهشده پرشون کن ولی خیلی فشرده نکن تا موقع پخت باز نشن.
 - 
در فلفلها رو بذار سر جاشون.
 
۴. تهیه سس
- 
کمی پیاز تفت بده، رب گوجه اضافه کن و با نمک و فلفل و آبغوره یا آبلیمو مزهدارش کن.
 - 
یک لیوان آب اضافه کن و بزار بجوشه.
 
۵. پخت نهایی
- 
فلفلهای پرشده رو داخل قابلمه بچین.
 - 
سس رو روشون بریز و در قابلمه رو ببند.
 - 
بذار با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزن تا کاملاً جا بیفتن.
 
✅ نکات مهم:
- 
میتونی داخل فر هم بپزی؛ توی ظرف پیرکس بچین، روش فویل بکش و توی فر ۱۸۰ درجه حدود یک ساعت بپز.
 - 
فلفل دلمهای قرمز و زرد شیرینترن و ظاهر شیکتری هم دارن.
 - 
مواد داخل دلمه رو میتونی بسته به ذائقه تغییر بدی؛ مثلا با کشمش، گردو یا حتی رب انار طعم خاصتری بگیری.
 


	
						
					